Saturday, April 16, 2011

Are you Global Greek with a Great Idea? Make Innovation Work !

  

Make Innovation Work

The Make Innovation Work (MIW) competition is a major initiative launched by the American-Hellenic Chamber of Commerce (AMCHAM) to foster innovation and entrepreneurship in Greece and is under the auspices of the Prime Minister of Greece, Mr George Papandreou.
 
The MIW competition is organized in cooperation with, and supported by, major international and local companies and organizations. 

MIW aims to inspire residents and nationals, people and/or entities, of Greece and Cyprus, including Greeks and Cypriots Abroiad, to submit innovative and feasible business plans to be implemented in Greece.

Business Plans must be in the sectors of:

• Green Energy
• Tourism
• Alternative Agriculture
• Transportation & Shipping

The deadline for submission of proposals is Monday, May 16, 2011.

First Prize is $100.000 plus significant business development support.

The winning proposals will be announced in October 2011.
 
For more information please visit www.miw.gr
 


Κάνε την Καινοτομία, Πράξη" (Make Innovation Work, MIW).

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παίρνει μία μεγάλη πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα με τη διοργάνωση του διαγωνισμού "Κάνε την Καινοτομία, Πράξη" (Make Innovation Work, MIW).
 
Σκοπός του διαγωνισμού Κάνε την Καινοτομία, Πράξη είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό κίνητρο σε όλους όσοι πιστεύουν ότι έχουν μια επιχειρηματική ιδέα με «προοπτικές» για την Ελλάδα, μία ιδέα που θα θέσει τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα περισσότερο ανταγωνιστική.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας, μια και αποτελεί το έναυσμα για δημιουργική σκέψη πάνω στους τρόπους επιχειρηματικής ανάπτυξης της Ελλάδας, συμβάλλοντας σημαντικά στη γόνιμη ανάλυση και μελέτη των επιχειρηματικών αναγκών της χώρας μας.
 
Το μήνυμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλά και όλων όσοι στηρίζουν το διαγωνισμό είναι ξεκάθαρο:
 
Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την Ελλάδα, σε μια εποχή που τείνει να επικρατήσει η αμφιβολία και η ανασφάλεια, εμείς προτάσσουμε έμπρακτα τη δημιουργικότητα, ανταπαντούμε με θετικές και ελπιδοφόρες ενέργειες, προχωρούμε σε μια ουσιαστική αλλαγή των αναπτυξιακών δεδομένων της χώρας μας.
 
Γιατί, πιστεύουμε περισσότερο από ποτέ ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Μαζί μπορούμε να Κάνουμε την Καινοτομία, Πράξη!

 
Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Διαγωνισμό
 
Στο διαγωνισμό Κάνε την Καινοτομία, Πράξη μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε Έλληνας ή Κύπριος πολίτης ή νομική οντότητα, καθώς και άτομα της ευρύτερης ελληνικής Διασποράς.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να είναι καινοτόμο και να αποδεικνύει σαφώς με πoιο τρόπο θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία. 
Επίσης, τα σχέδια που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πραγματοποιήσιμα και εφικτά.

Το πρώτο βραβείο θα είναι 100.000 δολάρια Αμερικής. 

Πέραν όμως του χρηματικού επάθλου, η νικήτρια επιχειρηματική πρόταση θα στηριχθεί νομικά, τεχνολογικά και οργανωτικά κατά την υλοποίησή της.

Τα επιχειρηματικά σχέδια πρέπει να αφορούν σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης:

• Πράσινη Ενέργεια
• Τουρισμός
• Εναλλακτική Γεωργία
• Μεταφορές & Ναυτιλία

Η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ή και δευτερεύοντα ρόλο στα προτεινόμενα επιχειρηματικά σχέδια.
 
Η μεγάλης σημασίας πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη μεγάλων διεθνών και τοπικών εταιρειών και οργανισμών, αλλά και με την υποστήριξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κυρίου Γιώργου Α. Παπανδρέου.
 
Τέλος, αναφέρουμε ότι οι νικήτριες προτάσεις θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2011.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.miw.gr

No comments:

Post a Comment

We welcome feedback from our readers, but please keep your comments polite and respectful. Anonymous comments will be evaluated and published only if considered appropriate.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

IMAGES OF GREECE ...ABROAD

IMAGES OF GREECE ...ABROAD
Archangel Michael's Shrine, Tarpon Springs, Florida, USA

25th March Parade To Cenotaph Wellington, New Zealand

25th March Anniversary Parade, Wellington, New Zealand